Bu eğitim modelinde öğrencinin günde 8-9 saatini beraber geçirdiği öğretmenleri eğitim sırasında ebeveynleri yerine geçtiği için bu öğretmenlerden İngilizce öğretmeni olanı sadece ingilizce konuşarak (ama öğrencisini anlayarak) ingilizce konuşmanın doğal bir süreç olduğunu öğrenciye gözlemletir. Bu sayede çocuğumuz İngilizce konuşmanın özel bir durum olmadığını ve hayatın olağan akışı içinde bir iletişim metodu olduğunu ve öğretmeni ile iletişim kurması için bu metodu kullanması gerektiğini anlar. ve İngilizceyi birdaha unutmayacak şekilde öğrenir.
Bilingual (çift dil) yanı sıra okulumuzda;
SCAMPER , High Scope-Etkin Öğrenme ve Gardner’ın Çoklu Zeka Kuramı ile zenginleştirilmiştir.
SCAMPER “her fikir başka bir fikirden doğar” inancıyla oluşturulmuş felsefeye dayanır.
High Scope-Etkin Öğrenme; öğrenme deneyimi kazanma, problem çözme, özgüven ve bağımsızlık, yaratıcılık, sorgulama, sorumluluk alma ve zaman denetimi becerilerinin kazandırılmasını esas alan bir okul öncesi programdır.
Gardner’ın Çoklu Zeka Programı, beynin çalışma şekli ve çocukların ilgi alanlarına göre aktif ve eşit öğrenme potansiyelini geliştirme, bireysel özellikleri destekleme, öğrenme fırsatları yaratma yöntemidir.
OKULUMUZDA SÜREKLİ DEĞİŞİM DESTEĞİ İLE, DEĞİŞEN ÇAĞA VE KOŞULLARA UYUM SAĞLAMANIN EN GÜVENİLİR YOLUNUN EĞİTİM OLDUĞU İNANCIYLA EĞİTİM VERİLMEKTEDİR.
KURUMUMUZ, BİR BAKIMEVİ HİZMETİ VEREN BİNA DEĞİL EĞİTİM HİZMETİ SUNAN BİR “EĞİTİM KURUMUDUR”…
Okulundaki yaşam alanını oluşturan her şey ve bütün eğitim programı çocuğun doğal gelişimine uygun olarak düzenlenmiştir.
Özellikle 2-6 yaş arasında ‘çocuk’ bizim yol göstericimizdir. Çocuğa seçim yapma, kendi kendisine çalışma, kendi hatasını kendi düzeltme özgürlüğü verilir. Çocuk, bilgiyi zihnini ve bedenini beraber kullandığı kendi aktiviteleri yoluyla kazanır.
Çocuk, hata yaparak öğrenir ve kendi keşiflerini kendi yapar. Bu çevre içinde yetişkin olarak bizler, çocuğun doğal ortamında kendi kendisine çalışmasını son derece bilimsel bir gözle sürekli izleyerek var olan potansiyeli en yüksek düzeyde geliştirmesine yardımcı oluruz. Hazırladığımız ortamda öğretmenin rolü asistanlık yapmaktır. Eğitmen mümkün olduğunca az öğretir. Gerçek öğrenmeyi çocuk kendi aktivitesi sayesinde elde eder.
Çocuğun bir problemi kendi başına çözmesi kendine güvenini artıracaktır. Çocuklar kendi kendilerine sonuca ulaşabildikleri ve başarılı oldukları konuların daha da üstüne giderek başarılarını arttırırlar.
Özel olarak hazırlanmış materyaller çocuğa bu konuda yardımcı olmak içindir. Çocuk, duyusal materyaller ile somut dünyadaki soyut kavramları öğrenir ve beş duyusunu en üst düzeyde geliştirir. Matematik, dil, müzik, sanat, coğrafya, botanik, zooloji, tarih ve bilimdeki temel bilgileri alır. Dünyaya farklı bir bakış açısıyla bakmaya başlar.
Hazırladığımız çevrede bulunan kurallar çocuğun uyumlu bir birey olarak toplumda yer alabilmesi için sağlam temeller oluşturan yol göstericilerdir. Çocuğa verdiğimiz özgürlüğün yanında disiplin, okullarımızda bulunan düzen ve organizasyonla sağlanır.
Çocuklarımızın bu başlangıç yolculuğuna ,onların gelişimlerine göre hazırlanmış müfredatımızla eşlik ediyoruz. Çocukların yapabilirlik fonksiyonlarını ve bireysel yeteneklerini keşfetmesine imkanlar hazırlayarak, gelecekteki bireysel kimliklerini daha güçlü ve donanımlı bir şekilde kullanabilecekleri zeminlerini hazırlıyoruz.